Tjänster

Systemarkitektur

Vi har deltagit i en mängd projekt och kommit i kontakt med en hel del olika system och arkitekturlösningar. Vi har arbetat med att både programmera och designa små och stora system av skiftande karaktär och har under denna tid skaffat oss en syn på vad som kännetecknar bra arkitektur. Vi har gjort egna misstag och vi har sett andras misstag. Vi har sett vad som fungerar och vad som inte gör det. Vi har sett teknikskiften och buzz-words komma och gå. Vi vill, och tycker att det är viktigt, att hela tiden delta i programmeringsarbetet och att koda, just för att det är då man ser vad som arkitekturmässigt fungerar och inte. Dessa erfarenheter har utmynnat i vår syn på arkitektur, eller snarare målen med arkitekturen (utöver de gamla vanliga om skalbarhet, prestanda osv):

 • Det ska gå snabbt och enkelt att utveckla
 • Det ska vara enkelt att förvalta.
 • Det är undantagen från reglerna, och inte reglerna själva som gör arkitekturen.
 • Vi arbetar ofta med arkitektur på något sätt för de flesta av våra kunder; antingen med ta fram arkitekturlösningar på företags- (Enterprise) eller systemnivå, granska befintliga system eller agera mentorstöd för utvecklingsavdelningar.

  Utveckling

  Vi har lång erfarenhet av utveckling i Microsoftmiljö och vi arbetar idag främst med C# även om vi har bakgrund inom VB. Vi brinner fortfarande för att programmera, och arbetar antingen på konsultbasis eller med att utveckla hela system. Vår styrka ligger mycket i ett gediget teknikkunnande; men eftersom vi avsiktligt inte fokuserar på någon specifik bransch, så är det kombinationen av teknisk kompetens och vår förmåga att snabbt sätta oss in i olika branscher och dess problemställningar som gör oss så starka. Vi arbetar ofta proaktivt, tar egna beslut, och ifrågasätter. Om du och ditt företag väljer att arbeta med oss, och sätter en kravspecifikation i handen på oss, så kommer du säkert att mötas av motfrågor och argument. Om ni känner er komfortabla med det, så tveka inte att kontakta oss.

  Miljökonfigurering/produktkunnande

  Den mångåriga erfarenheten av utveckling (samt vår envetna attityd att alltid lösa de problem vi hamnar inför) har medfört att vi även blivit mycket duktiga på en rad Microsoftprodukter. Windows, Active Directory, IIS, SQL Server, SharePoint Server, BizTalk Server, Exchange Server, ISA Server plus en hel del annat.

  Layout/formgivning/copy

  Även om vi ger oss på mjuka saker; bildredigerar, färglägger och ritar och håller på, så vet vi att det inte är vår styrka. Då nyttjar vi istället våra vänner Tills, som vi har bilaterala samarbeten med (och också delar kontor med förresten).


  Kundhanteringssystem i SharePoint

  Behöver du hålla koll på kunder, projekt, dokument, kalender, aktiviteter? Vi har byggt ett gäng applikationer som håller på med typen av saker under åren (dom flesta system hanterar nämligen det..). Vi har byggt dem som webb- och Windowsapplikationer, men också som Microsoft SharePoint-applikationer. SharePoint är ofta ett bra alternativ när man snabbt vill komma på banan med något som man kan bygga vidare på. Den inbyggda dokumenthanteringen, Officeintegrationen, Workflow, samt den gynnsamma licensmodellen gör att många kunder gillar det. Att vi dessutom har gjort det förut, vi vet hur lång tid det tar – inga överraskningar – brukar vara extra tilltalande. Kontakta oss om du vill veta mer.